Nieuwsarchief

6 november 2022

Bij Fort 33 hebben Babette, Tom, Brett, Amber, Sven, Duncan en Daan hard gewerkt aan het maken van kerstkaarten. Deze gaan we in de winkel van Leusden Natuurlijk verkopen. Veel dank aan Monique en Elma voor alle voorbereidende werkzaamheden.

1 november 2022

Super trots zijn wij op Judith en Daan. Zij gaan aan 2 dagen per week aan het werk bij AFAS. Veel plezier daar!

9 oktober 2022

Mick, Amber en Daan waren al vroeg present om het verkeer te regelen en de bezoekers te voorzien van koffie en thee bij de Lions Herfstwandeling.

 

17 september
We hebben mee gedaan met de World Cleanup Day. Dank je wel Tom, Daan en Sven voor jullie inzet.

10 juli 2022

Roos, Brett en Sven hebben geholpen bij het Bedrijventoernooi van LTV Leusden.

14 mei 2022

De winkel van Leusden Natuurlijk wordt feestelijk geopend. Wij krijgen met DTL een eigen ruimte om op de zaterdagmorgen aan het werk te gaan. Knutselen, inpakwerkzaamheden, afvalprikken op de Hamershof, onze jongeren kunnen lekker aan de slag.

22 april 2022

Op uitnodiging van de Atelier Route Leusden en Woudenberg hebben Sven en Amber bij de catering geholpen in het Cultuurhuis te Woudenberg. Daar was een tentoonstelling met vele bezoekers.

18 april 2022

Op 2e Paasdag is traditiegetrouw de Kiwanis Rally. Meer dan 100 deelnemers (56 equipes) zijn van start gegaan. Aitana en Daan verzorgden een heerlijk ontbijt voor de rijders. 

8 april 2022

Sven en Mick mogen helpen op een afscheidsreceptie. Hun werk? Garderobe dienst, lege glazen ophalen, volle glazen rondbrengen en borrelhapjes serveren.

5 april 2022

Wat is het toch een feest om 2x per jaar de Meewerkdag te organiseren. Enthousiaste ondernemers, klanten en bovenal de stagiairs, laten zien hoe een inclusieve samenleving kan zijn.  

11, 12 en 13 maart 2022

Een weekend vol muziek, optredens en DTL'ers! Forty8 Hours is een evenement waarbij vrijwilligers van Fort 33 zich 48 uur lang opsluiten in het Fort om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel Stichting WoonDroom Leusden. De stichting wil in Leusden een kleinschalige woonvorm met (24-uurs) zorg realiseren voor jongeren met een verstandelijke beperking. Tijdens het weekend hebben onze jongeren de vrijwilligers voorzien van ontbijt, lunch, drinken. Ook stonden zij achter de bar om een biertje te tappen voor de bezoekers.

5 maart 2022

Dat onze DTL'ers creatief zijn hebben ze wel laten zien op zaterdag 5 maart. Onder leiding van 3 kunstenaars van de Atelierroute Leusden is gezamenlijk geschilderd aan een groot schilderij. Individueel zijn er kleine doeken beschilderd. Ook is een groepje wijnlabels gaan versieren. Het grote schilderij wordt geveild tijdens Forty8 Hours in Fort 33. De wijnlabels komen aan de flessen wijn die verkocht gaan worden tijden het weekend van Forty8 Hours.

14 februari 2022

Een nieuwjaar, met veel nieuwe ontwikkelingen. We hebben een Teamsmeeting gehouden met belangstellende om te vertellen wat DTL in 2022 in de planning heeft. Nieuwsgierig? Houdt onze voorpagina in de gaten.

4 november 2021

Meewerken, dat is wat de stagiairs op Sprokkelstagedagen gedaan wordt. Daarom noemen we vanaf nu de Sprokkelstagedag "DownTown Meewerkdag". 35 Stagiairs gingen bij ondernemers in Leusden aan het werk en hebben weer een hoop ervaring opgedaan in het bedrijfsleven.

10 oktober 2021

Wederom mochten DTL'ers helpen bij de Herfstwandeling van de Lions. Koffie schenken en het verkeer regelen, daar zorgden Giel, Tijn, Daan en Mick voor.

18 juni 2021

Bij LTV Leusden werd weer het Bedrijventoernooi georganiseerd. Dienbladen vol drankjes en schalen vol hapjes werden door de DTL'ers rond gebracht. Ook hebben ze geholpen achter het buffet.

29 mei 2021

Leusden is weer een stukje schoner doordat DTL meegeholpen heeft met afval opruimen. 

9 januari 2021

9 Januari werden de bomen weer ingenomen om vervolgens op een mooi plekje in Nederland gepoot te worden. Daar blijven ze de rest van hun leven staan.

 12 december 2020

Dit jaar deden we voor het eerst mee met de duurzame kerstbomen-actie. 12 december was de uitgifte van de bomen. 

6 januari 2020

Meer dan 300 Leusdenaren voorzien van een hapje of een drankje tijdens de nieuwjaarsreceptie? Onze jongeren doen dat! Judith schenkt de drankjes in.

24 november 2019

Onze 18-plus medewerkers mogen achter de bar ook alcohol schenken. Hoe stoer is het als je dan ook bier mag tappen? Carola van Fort33 leerde ze hoe dit moet tijdens Café Chantant. Klik hier om  Davin geconcentreerd bezig te zien achter de tap.

15 november 2019

Op de matchbeurs in het Huis van Leusden waren voldoende werkzaamheden te doen voor onze jongeren. Mick verwelkomde elke deelnemer, Sven en Daan hielpen in de garderobe, Tijn in de keuken en Aitana bij het ontbijtbuffet.

5 november 2019

De 4de sprokkelstagedag is een feit. Weer ruim 60 mensen met een berperking een dag aan het werk in Leusden. Ook Amersfoort wordt steeds enthousiaster! Fijn om te zien dat de vonk ook daar overslaat. Het was weer een topdag. 

13 oktober 2019

Ook nu bij de jaarlijkse herfstwandeling van de Lions weer de handen uit de mouwen gestoken. Verkeer regelen, koffie schenken en de afwas :-). Het was een prachtige dag voor een lange herfstwandeling. 

29 september 2019

Cafe Chantant in Fort33. Gezellige muziek, blije mensen en DTL in de bediening! 

14 juli 2019

Het bedrijventoernooi bij tennisvereniging LTV is een traditie. Ook dit jaar is de opbrengst voor het G-tennis. Fijn dat de DTL jongeren in de bediening een steentje bij kunnen dragen aan deze mooie traditie. 

14 juli 2019

Weer mag DTL helpen bij het dorpsontbijt op de Biezenkamp. Vanwege het slechte weer verplaatst naar verzorgingshuis 'hamersveld. Maar dat mag de pret niet drukken! Veel blije ouderen, horeca ondernemers en DTL jongeren. Een gezellige ochtend! 

4 juli 2019 

Op veler verzoek organiseert DTL een horeca sprokkelstagedag. Stage in een horeca bedrijf van 17.00 tot 20.00 uur. Dus echt als het spitsuur is. 18 kandidaten mogen hun horeca skills laten zien. Na afloop vele enthousiaste verhalen van zowel de horecaondernemers als de kandidaten. Voor herhaling vatbaar! 

21 juni 2019

Schoonheidsspecialiste Dorien geeft 2 jongeren een handmassagetraining. Deze 2 leerlingen mogen daarna ouderen een handmassage geven. Voor de ouderen een heerlijke manier om te ontspannen en voor de leerlingen een prachtige manier om te ontdekken hoe fijn het is om dit te doen. 

15 mei 2019

Ruim 150 mensen voorzien van een diner is best een klus! Maar ook daar draaien de jongeren van DownTownLeusden hun hand niet voor om! Het Operadiner is een groot succes. Heerlijk diner, mooie muziek en een mooie ambiance. 

23 april 2019

Mick is druk met brood en koffie serveren aan de vrijwilligers bij het schoolvoetbaltoernooi. Knap gedaan, helemaal alleen. 

22 april 2019

Ontbijt serveren bij de jaarlijkse Leusdense Rally georganiseerd door de Kiwanis. 

5, 6 en 7 april 2019

Toneelvereninging Culdoto uit Achterveld viert haar 60 jarig bestaan en wij vieren mee. Onze jongeren worden ingezet om gasten te ontvangen, de kassa te bemensen en champagne uit te delen. Culdoto van harte gefeliciteerd! 

30 maart 2019

Het vier de lente feest op het Maximaplein is een waar feest! Mooi weer, leuke activiteiten en DownTownLeusden in de poffertjeskraam

21 maart 2019

Met een goed verzorgde netwerkborrel vieren we het 1 jarig bestaan van DownTownLeusden. Er komen veel mensen om dit feest met ons te vieren. 

24 februari 2019

Café Chantant; een middagje muziek luisteren voor ouderen uit Leusden... En DownTown is van de partij voor de catering. En luistert stiekem ook mee naar de gezellige muziek :-).

22 december 2018

DownTownLeusden ontvangt de aanmoedigingsprijs voor vrijwilligers organisaties in Leusden. Wat zijn we trots! 

8 november 2018 

De 3de sprokkelstagedag. 65 leerlingen van Beekdal, school voor ZMLK onderwijs, lopen een dag stage bij verschillende bedrijven in Leusden. Wat een enthousiasme van alle werkgevers, stagiaires en vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou de sprokkelstagedag niet georganiseerd kunnen worden! 

14 oktober 2018

Ieder jaar organiseren de Lions een herfstwandeling door de Treek. Onze jongeren zorgden voor de verkeersbegeleiding, een kopje koffie bij de start en de afwas. Een prachtige dag voor een lange herfstwandeling. 

1 en 2 september 2018

Wat een spektakel. Zo'n grote operaproductie in Leusden. Het Leusderend is het decor voor een prachtige, ontroerende opera. Lekker eten en drinken wordt verzorgd door Qlichef en uitgeserveerd door vele vrijwilligers waaronder onze jongeren. Een spektakel van formaat! 

8 juli 2018

Dorpsontbijt op de Biezenkamp in Leusden. Georganiseerd door de horecaondernemers en ondersteund door jongeren van DownTownLeusden. Bijzonder mooi initiatief voor de oudere inwoners van Leusden. Zij reageren heel enthousiast op de bevlogen hulp door onze jongeren. 

12 juni 2018

De tweede sprokkelstagedag. We pakken het nog groter aan. Maar liefst 70 leerlingen en 5 cliënten van Abrona vinden een mooie stageplaats. En weer is het Leusdense bedrijfsleven enthousiast!

21 maart 2018

Stichting DownTownLeusden is een feit. Gezamenlijk zet het bestuur zijn handtekening onder de statuten. 

26 oktober 2017

De eerste sprokkelstagedag is een feit. 50 leerlingen van de Emmaschool en de van Voorthuyzenschool gaan 1 dag op stage bij diverse bedrijven in Leusden. Het is een enorm succes!