Nieuwsarchief

29 mei 2021

Leusden is weer een stukje schoner doordat DTL meegeholpen heeft met afval opruimen. 

9 januari 2021

9 Januari werden de bomen weer ingenomen om vervolgens op een mooi plekje in Nederland gepoot te worden. Daar blijven ze de rest van hun leven staan.

 12 december 2020

Dit jaar deden we voor het eerst mee met de duurzame kerstbomen-actie. 12 december was de uitgifte van de bomen. 

6 januari 2020

Meer dan 300 Leusdenaren voorzien van een hapje of een drankje tijdens de nieuwjaarsreceptie? Onze jongeren doen dat! Judith schenkt de drankjes in.

24 november 2019

Onze 18-plus medewerkers mogen achter de bar ook alcohol schenken. Hoe stoer is het als je dan ook bier mag tappen? Carola van Fort33 leerden ze hoe dit moet tijden Café Chantant. Klik hier om  Davin geconcentreerd bezig te zien achter de tap.

15 november 2019

Op de matchbeurs in het Huis van Leusden waren voldoende werkzaamheden te doen voor onze jongeren. Mick verwelkomde elke deelnemer, Sven en Daan hielpen in de garderobe, Tijn in de keuken en Aitana bij het ontbijtbuffet.

5 november 2019

De 4de sprokkelstagedag is een feit. Weer ruim 60 mensen met een berperking een dag aan het werk in Leusden. Ook Amersfoort wordt steeds enthousiaster! Fijn om te zien dat de vonk ook daar overslaat. Het was weer een topdag. 


13 oktober 2019

Ook nu bij de jaarlijkse herfstwandeling van de Lions weer de handen uit de mouwen gestoken. Verkeer regelen, koffie schenken en de afwas :-). Het was een prachtige dag voor een lange herfstwandeling. 


29 september 2019

Cafe Chantant in Fort33. Gezellige muziek, blije mensen en DTL in de bediening! 


14 juli 2019

Het bedrijventoernooi bij tennisvereniging LTV is een traditie. Ook dit jaar is de opbrengst voor het G-tennis. Fijn dat de DTL jongeren in de bediening een steentje bij kunnen dragen aan deze mooie traditie. 


14 juli 2019

Weer mag DTL helpen bij het dorpsontbijt op de Biezenkamp. Vanwege het slechte weer verplaatst naar verzorgingshuis 'hamersveld. Maar dat mag de pret niet drukken! Veel blije ouderen, horeca ondernemers en DTL jongeren. Een gezellige ochtend! 


4 juli 2019 

Op veler verzoek organiseert DTL een horeca sprokkelstagedag. Stage in een horeca bedrijf van 17.00 tot 20.00 uur. Dus echt als het spitsuur is. 18 kandidaten mogen hun horeca skills laten zien. Na afloop vele enthousiaste verhalen van zowel de horecaondernemers als de kandidaten. Voor herhaling vatbaar! 


21 juni 2019

Schoonheidsspecialiste Dorien geeft 2 jongeren een handmassagetraining. Deze 2 leerlingen mogen daarna ouderen een handmassage geven. Voor de ouderen een heerlijke manier om te ontspannen en voor de leerlingen een prachtige manier om te ontdekken hoe fijn het is om dit te doen. 


15 mei 2019

Ruim 150 mensen voorzien van een diner is best een klus! Maar ook daar draaien de jongeren van DownTownLeusden hun hand niet voor om! Het Operadiner is een groot succes. Heerlijk diner, mooie muziek en een mooie ambiance. 


23 april 2019

Mick is druk met brood en koffie serveren aan de vrijwilligers bij het schoolvoetbaltoernooi. Knap gedaan, helemaal alleen. 


22 april 2019

Ontbijt serveren bij de jaarlijkse Leusdense Rally georganiseerd door de Kiwanis. 


5, 6 en 7 april 2019

Toneelvereninging Culdoto uit Achterveld viert haar 60 jarig bestaan en wij vieren mee. Onze jongeren worden ingezet om gasten te ontvangen, de kassa te bemensen en champagne uit te delen. Culdoto van harte gefeliciteerd! 


30 maart 2019

Het vier de lente feest op het Maximaplein is een waar feest! Mooi weer, leuke activiteiten en DownTownLeusden in de poffertjeskraam


21 maart 2019

Met een goed verzorgde netwerkborrel vieren we het 1 jarig bestaan van DownTownLeusden. Er komen veel mensen om dit feest met ons te vieren. 


24 februari 2019

Café Chantant; een middagje muziek luisteren voor ouderen uit Leusden... En DownTown is van de partij voor de catering. En luistert stiekem ook mee naar de gezellige muziek :-).


22 december 2018

DownTownLeusden ontvangt de aanmoedigingsprijs voor vrijwilligers organisaties in Leusden. Wat zijn we trots! 


8 november 2018 

De 3de sprokkelstagedag. 65 leerlingen van Beekdal, school voor ZMLK onderwijs, lopen een dag stage bij verschillende bedrijven in Leusden. Wat een enthousiasme van alle werkgevers, stagiaires en vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou de sprokkelstagedag niet georganiseerd kunnen worden! 


14 oktober 2018

Ieder jaar organiseren de Lions een herfstwandeling door de Treek. Onze jongeren zorgden voor de verkeersbegeleiding, een kopje koffie bij de start en de afwas. Een prachtige dag voor een lange herfstwandeling. 


1 en 2 september 2018

Wat een spektakel. Zo'n grote operaproductie in Leusden. Het Leusderend is het decor voor een prachtige, ontroerende opera. Lekker eten en drinken wordt verzorgd door Qlichef en uitgeserveerd door vele vrijwilligers waaronder onze jongeren. Een spektakel van formaat! 


8 juli 2018

Dorpsontbijt op de Biezenkamp in Leusden. Georganiseerd door de horecaondernemers en ondersteund door jongeren van DownTownLeusden. Bijzonder mooi initiatief voor de oudere inwoners van Leusden. Zij reageren heel enthousiast op de bevlogen hulp door onze jongeren. 


12 juni 2018

De tweede sprokkelstagedag. We pakken het nog groter aan. Maar liefst 70 leerlingen en 5 cliënten van Abrona vinden een mooie stageplaats. En weer is het Leusdense bedrijfsleven enthousiast!


21 maart 2018

Stichting DownTownLeusden is een feit. Gezamenlijk zet het bestuur zijn handtekening onder de statuten. 


26 oktober 2017

De eerste sprokkelstagedag is een feit. 50 leerlingen van de Emmaschool en de van Voorthuyzenschool gaan 1 dag op stage bij diverse bedrijven in Leusden. Het is een enorm succes!